Skip to content Skip to footer

Gençler; dış görünüş ve sağlıklı yaşamı önemsiyor

Ipsos tarafından gerçekleştirilen Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırması ülkemiz Z kuşağını daha iyi tanımak ve bu kuşak ile iletişim kurmalarında markalara ve kurumlara yardımcı olmaktır. Bu araştırma kapsamında derlenen verilerde gençlerin; dış görünüşlerine yönelik düşünceleri, estetik konularındaki yönelimleri, beslenme alışkanlıkları ve spor ile ilişkileri ve  tercih sebepleri, ifade, tutum ve davranışları incelenmiştir.

P9fP8dq0dWobAAAAAElFTkSuQmCC

 

Ipsos Türkiye, Sosyal Araştırmalar ve Kalitatif Araştırma Hizmet Birimleri Lideri, İcra Kurulu Üyesi Ece Ertürk verilerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; Yaptığımız araştırmalarda, “Sağlık”ın Z Kuşağı için en önemli değerlerden biri olduğunu görüyoruz. Ancak, sağlığın öneminin, spor yapma ve beslenme rutinlerine olan etkisine bakıldığında dış görünüşün sağlıktan çok daha önemli bir değer olduğu karşımıza çıkıyor.  Z Kuşağı için nasıl göründükleri, çevrelerine uyumlanmanın ve kendilerini kabul ettirmenin en kısa ve kolay yolu. Dolayısıyla gençler yeni çevrelere girmek ve bu çevrelerce kabul edilmek ve beğenilmek ihtiyacıyla dolup taşıyor. Kendilerine has farklılıklar üzerinden çevreleriyle iletişim kurmaya ve kabul edilmeye çalışıyorlar.

ARAŞTIRMA KÜNYESİ

Ipsos tarafından 2005 yılından bu yana yürütülen Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırması, toplumun farklı konulara bakış açısını ortaya koymayı, davranışlarını ve alışkanlıklarını anlamayı ve yıllar içerisindeki toplumsal değişimleri takip etmeyi hedeflemektedir. Bu araştırma; Türkiye’nin Z Kuşağı’nı daha iyi tanımak ve bu kuşak ile güçlü bir iletişim kurmalarında markalara ve kurumlara yardımcı olmaktır. Araştırma yöntemi olarak kantitatif ve kalitatif olarak gerçekleştirilmiştir. Kantitatif araştırma kapsamında ise online ikili görüşmelerin yanı sıra otobiyografik görsel anlat ve hikaye tamamlama araştırma teknikleri kullanılmıştır. Tüm Kalitatif veriler Z kuşağı ile birlikte çalışan uzman psikolog ile birlikte değerlendirilip yorumlanmıştır.  Kantitatif IBBS-1 Düzeyinde yaş, cinsiyet, eğitim ve istihdama katılımda Türkiye’yi temsiliyet gücüne sahip n:2004,15 yaş arası kadın ve erkek. İstatistiki hata payı, %95 güven aralığında ± % 0.8’dir. Kalitatif n:32 – Online ikili görüşme- Otobiyografik görsel anlatı- hikâye tamamlama… İki yılda bir gerçekleştirilen araştırmadan derlenen veriler kantitatif 04.07.2021- 14.07.2021, kalitatif 20.04.2021- 27.04.2021 dönemini kapsamaktadır.

Gençler; dış görünüş ve sağlıklı yaşamı önemsiyor - Perakende.org