Beze Group'tan Basın Açıklaması

Beze Group, Phonak İşitme Cihazları ile Sonova Holding arasındaki ihtilafa ilişkin bir basın açıklamasında bulundu

Eklenme Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe
beze-grouptan-basin-aciklamasi
2008 yılı ilkbaharından itibaren Stratejik İletişim ve Proje Danışmanlığını başarıyla sürdürdüğümüz; PHONAK İŞİTME CİHAZLARI PAZ. ve TİC. A.Ş. ile İsviçre merkezli Sonova Holding arasında kısa süre önce ihtilaf çıktığını öğrenmiş bulunuyoruz. Sonova Holding yüzde 60ına sahip olduğu ve Türkiyede faaliyette bulunan Phonak İşitme Cihazları Paz. ve Tic. A.Ş.ne rağmen yeni bir şirket kurarak, piyasaya girip faaliyet göstermeye başlamış. 2008den bu yana gerek tıbbi çevrelerde, gerekse bayi ve tüketici nezdinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ile itibarlı bir konuma sahip olan Phonak İşitme Cihazları Paz. ve Tic. A.Şnin yüzde 40 hisseyle ortağı, CEOsu ve Genel Müdürü Sn. Hayri Can Bulmandır. Şirket Merkezi Akaretler; BJK Plaza Kat:9 Beşiktaş-İstanbuldur.Phonak İşitme Cihazları Paz. Ve Tic. A.Ş; Sonova Holdingi gerek İsviçre gerekse Türkiyede mahkemeye vermektedir, hukukun üstünlüğüne de inanmaktadır. Değerli Dostumuz,İsviçreli Sonova Holdingin Almanya teşkilatının AB Kurallarına ve Alman Rekabet Kurulu şartlarına aykırı davranarak HAKSIZ REKABET yaratmış ve 4,2 milyon avro ceza almıştır. Bu konu Avrupa Basınında geniş çapta yer almıştır. Sonova Holdingin kısa bir süre önceye kadar Türkiyedeki işlerini sürdüren Phonak İşitme Cihazları Paz. ve Tic.A.Ş (yüzde 60 Sonova Holding yüzde 40 Hayri Can Bulman ortaklığı) Sonova Holdingin davranış ve politikalarını asla tasvip etmemektedir.Sonova Holdingin Türkiyede de haksız rekabet yaratarak, münhasırlık sözleşmelerini hiçe sayarak İstanbulda aynı adla başka bir şirket kurduğu tarafımıza da bildirilmiştir. Bugüne kadar çalışmalarını büyük memnuniyetle yürüttüğümüz Phonak İşitme Cihazları Paz. ve Tic.A.Ş ve Hayri Can Bulman iş etiğine ve hukuka aykırı davranışların dışında olup öncelikle tüketici / kullanıcı haklarına sonsuz saygılıdır. Aynı marka ile iş yapan 2 firmanın karıştırılmamasını önemle rica ediyoruz. Bundan sonraki gelişmeleri de tüm açıklığıyla siz dostlarımızla mutlaka paylaşacağız ve paylaşmaya devam edeceğiz. Bilgilerinize sunar, her türlü iletişim için her zamanki gibi hazır olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.Beze Group