Güneydoğu PERDERden ilk Genel Kurul

Güneydoğu Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans salonunda yapmış olduğu 1. Olağan Genel Kurul toplantısında Türkiye Perakendeciler Federasyonunun da katılımıyla kesin üyeliğini ve kurulumunu gerçekleştirdi

Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe
guneydogu-perderden-ilk-genel-kurul
Güneydoğu PERDER Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Şah Akdağ seçildi. İş hayatına 1985 yılında ailesinin kurduğu otelin işletmeciliğiyle başlayan Akdağ, yaklaşık 10 yıl kadar bu işi sürdürdü. 1995-2001 yılları arasında şehirlerarası otobüs işletmeciliğiyle de uğraşan Akdağın perakende sektörüne adım atması, Şahmar Marketler Zincirini kurmasıyla gerçekleşti. 2007 yılında Güneydoğu Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneğini kurarak, buna benzer sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde de görev alan Akdağ, aynı zamanda etkin bir MÜSİAD üyesi. Perakendecilerin desteğiTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada; bölgeyi tanımak ve bölgede faaliyet göstermek amacıyla bulunan yaklaşık 55 kişilik perakendeci iş adamı grubunun bölgeye gelmelerinden dolayı memnuniyetlerini bildirip, üreticilerin ve sanayicilerin de destek vermesi gerektiğini dile getirip, bölge ekonomisi hakkında geniş bilgi verdi.Federasyon Başkanı Şeref Songör ve Federasyon üyelerinin de hazır bulunduğu toplantı kapsamında, bölgede yaşayan yoksul ailelere dağıtılmak üzere düzenlenen alışveriş çekleri, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutluya verildi. Güneydoğu PERDERden kurallı ticaret mesajıGüneydoğu PERDER, çalışmalarında yaşama hakkı ve kurallı ticaret için, daima tüketicilerin ve halkın kazanması için kayda değer çaba sarf ediyor. Halkın kazancı ve kurallı ticareti kendine ilke edinen Güneydoğu PERDERin ilerleyen dönemlerde buna benzer daha birçok çalışması olacak. Federasyonun perakende sektörüne sağladığı katkının yanı sıra üyesi olan perakendecilerin hizmet ve kalite standartlarını yükseltmek ve yasa çalışmalarıyla ilgili olarak çok büyük çabaları var. Kuruluşunun üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine karşın 17 marka ve 29 mağazaya sahip olan Güneydoğu PERDER, bünyesinde 700 kişi istihdam ediyor.Üretimin ve üst düzey gelir grubunun bulunmadığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öz tüketim hala büyük paya sahip. Ancak ulusallar, bölge perakendesine yüzde 40-50 gibi pay alacak yatırımlarda bulunmaya devam ediyor. Bu tespitten yola çıkan Güneydoğu PERDER, bölgedeki 6 vilayette yaklaşık 75 nitelikli perakende noktasında gelişimlere açık olma, sektörün çıtasını yükseltme, pazar payını koruyup büyütme adına çalışmalar yapıyor.