CarreforSA’dan basın açıklaması!

CarrefourSA, bugünkü Yeni Şafak gazetesinde yer alan “CarrefourSA başörtülü sevmiyor!” başlıklı habere ilişkin bir basın açıklaması yaptı

Eklenme Tarihi : 23 Temmuz 2012 Pazartesi
carreforsadan-basin-aciklamasi

CarrefourSA’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “CarrefourSA olarak  herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur. Yeni Şafak Gazetesi’nin, 23 Temmuz 2012 tarihli nüshasında yayımlanan haberi büyük üzüntüyle okuduk. CarrefourSA’nın, bugüne kadar çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle hiçbir şekilde sorgulaması veya buna bağlı bir ayrımcılığı söz konusu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.  Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur.

İçerenköy CarrefourSA mağaza çalışanımızın tamamıyla bireysel düşüncesini yansıttığı ve tasvip etmediğimiz bu hareket, CarrefourSA’nın ilkelerini ve prensiplerini kesinlikle yansıtmamaktadır. İlk değerlendirmelerin ardından çalışanımız, bir daha benzeri bir olaya sebebiyet vermemesi için uyarılmıştır.

Konunun duyulmasının ardından talihsiz davranışa maruz kalan Kızılay Ataşehir Şube Gönüllüsü Sayın Elif Demirci ile de iletişime geçilerek kendisinden özür dilenmiştir. Ayrıca yıllardan beri uyumlu çalışmamızı sürdürdüğümüz Türk Kızılayı ile de iletişim halindeyiz. Şirketimizin yönetim anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu hareketin yol açtığı hassasiyete saygı duyuyor ve yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden dolayı özür diliyoruz.”

Yeni Şafak’ın ilgili haberi:

CarrefourSA başörtülü sevmiyor!

Mübarek ramazan ayında hazırladığı kumanya paketleriyle Müslüman tüketicinin cebine göz diken CarrefourSA, 'yardım' için işbirliği protokolü imzaladığı Kızılay'ın başörtülü personelini 'istenmeyen kişi' ilan etti!

CarrefourSA'nın protokol imzaladığı Kızılay'ın kampanyasında başörtülü bir yardımseveri çalıştırmasına karşı çıkması büyük tepki aldı. Alınan bilgiye göre Kızılay ile CarrefourSA, Kızılay'a kumanya bağışını içeren bir protokol imzaladı. Protokole göre CarrefourSA ramazan kumanyası hazırlayacak, bu kumanyayı satın alan yardımseverler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için mağazanın bahçesine kurulacak Yardım Çadırı'nda Kızılay'a bağışlayacaklardı. Kızılay Ataşehir Şubesi, protokole dayanarak Kozyatağı CarrefourSA'nın girişine yardım çadırı kurdu.

Genel müdür kameradan izlemiş
Vatandaşlar Kızılay yardım çadırına yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi özellikle tatil olan pazar günü daha da arttı. Kızılay Ataşehir şubesi de talebe yetişemeyince Elif Demirci isimli gönüllü çalışanını görevlendirdi. Yardım çalışmaları devam ederken CarrefourSA'dan bir yetkili gelerek başörtülü olduğu için Demirci'nin çalışmasına izin veremeyeceklerini bildirdi. Yetkili, "Genel müdürümüz çadırı kameralardan izledi. Elif Demirci'nin başörtülü çalıştığını gördü. Buna izin veremeyiz" diye uyardı.

STK'lar protesto edecek
Personelin sözleri karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Kızılay Ataşehir Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Akın, CarrefourSA genel müdürlüğünü aradığını, ancak muhatap bulamadığını kaydetti. Akın, "Sabah akşam demeden bize gönüllü hizmet veren yardımsever arkadaşımıza yapılanlar bizi çok üzdü. Bu olayın peşini bırakmayız" diye konuştu. Konudan haberdar olan Ataşehir Dernekler Platformu da bugün CarrefourSA Kozyatağı şubesi önündü bir protestoya hazırlanıyor.